Johan Buuren beoogd opvolger van Evert Jan Nieuwenhuis

van buurenvrijdag 06 oktober 2017 07:45

Oud-wethouder SGP-ChristenUnie Oud-Beijerland beoogd wethouder Lisse

Lisse, 6 oktober 2017 – De fractie SGP-ChristenUnie stelt aan de gemeenteraad van Lisse een opvolger voor de vertrekkende wethouder Evert Jan Nieuwenhuis voor. Kandidaat is Johan van Buuren die voor SGP-ChristenUnie bijna tien jaar wethouder is geweest in de gemeente Oud-Beijerland. Op 2 november beslist de gemeenteraad over de definitieve benoeming van Van Buuren.

Johan van Buuren deed zijn ervaring op in Oud-Beijerland, een qua grootte met Lisse vergelijkbare gemeente. Als wethouder heeft Van Buuren diverse portefeuilles beheerd, waaronder financiën, economische zaken, volkshuisvesting, ruimtelijke ordening, verkeer en milieu. Ook in Oud-Beijerland is hij verbonden geweest aan de fractie van de SGP-ChristenUnie.


Tijdelijk dienstverband

In combinatie met zijn huidige baan in de financiële dienstverlening is Van Buuren bereid om in parttime dienstverband de wethouderspost van Evert Jan Nieuwenhuis tot het einde van deze periode te brengen. Daarbij heeft Van Buuren aangegeven niet de ambitie te hebben om ook in de periode na de verkiezingen van 2018 opnieuw als wethouder beschikbaar te zijn.


Samenwerking

“Met Johan van Buuren dragen we vanuit onze fractie een kundige kandidaat-wethouder aan die ruime ervaring heeft op dossiers die bij de vrijgekomen portefeuille horen. Ik denk hierbij aan zijn gerichte kennis op het gebied van financiën en het afvalbeleid”, zegt fractievoorzitter Roeland den Breejen van de lokale fractie SGP-ChristenUnie. “Wij zien ernaar uit om Van Buuren voor te stellen aan de gemeenteraad. Niet in de laatste plaats omdat onderwerpen als gemeentelijke samenwerking en ambtelijke samenwerking hem niet vreemd zijn. Dit proces heeft hij in volle breedte meegemaakt. Kortom, een uitstekende kandidaat.”

Vertrek Evert Jan Nieuwenhuis
De functie van wethouder Evert Jan Nieuwenhuis komt vrij omdat deze op 6 november start in zijn nieuwe functie als burgemeester van Waddinxveen.

« Terug